Mindful Silent Walk

De magie van de maan.

Je kent het vast wel; nachten dat je heftig ligt te dromen of juist de slaap niet kunt vatten? Of dat je juist de hele avond energie hebt voor tien. Ongebreidelde werklust hebt gehad – en dan weer de behoefte voelt om alleen te zijn. En je merkt dat je emoties zijn versterkt. 

Wist je dat de maan grote invloed kan hebben op al deze schommelingen? Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat de maan effect heeft op al het leven op aarde. Ze draagt zorg voor eb en vloed van zeeën en oceanen. En omdat wij mensen uit meer dan 50% water bestaan, is het niet zo gek dat we soms wat onrust van de maan ervaren. De beste remedie om hiermee om te gaan is kalmte, rust, positieve gedachten en meditatie. En daar zijn de Mindful Silent Walks uitermate geschikt voor.

Bij de Mindful Silent Walk gaan we letterlijk naar buiten en figuurlijk naar binnen om ons innerlijk te onderzoeken. Dit doen we in stilte. De wandeling wordt aangevuld met (loop)meditaties en visualisaties waardoor je uiteindelijk kalm en ontspannen bent. 

De effecten van de meditaties zijn op deze avonden krachtiger dan anders, met als gevolg een zachte gemoedstoestand en positieve gedachten in een magische maannacht.

In het schijnsel van de maan wandelen is al een beleving op zich. Omdat we in stilte lopen, worden we niet afgeleid en is de avond intens en een cadeau voor jezelf. Met als fijne bijkomstigheid dat je daarna slaapt als een roos.

De Mindful Silent Walk is een laagdrempelige manier om kennis te maken met stilte, mindfulness en verschillende meditatietechnieken. Iedereen is welkom om de kracht van de maan op zijn of haar eigen manier te komen ervaren. 

Nieuwe maan

Iedere maancyclus begint met Nieuwe maan. De energie van nieuwe maan wakkert jouw diepste verlangens aan. De energie voelt fris. Tijdens de Mindful Silent Walk met Nieuwe maan nemen we de tijd om te mijmeren en te voelen waar jouw verlangen ligt. Dit is het moment om intenties helder te krijgen. 

Wassende maan

De Wassende maan nodigt uit om concrete stappen te zetten die naar jouw droomverlangens leiden. Deze fase geeft een opbouwende en energieke vibe. Dit is het moment om je dromen en verlangen werkelijkheid te laten worden. Tijdens deze wandeling staat het verbinden met jouw verlangen centraal.

Volle maan

Wanneer je ’s-avonds naar de maan kijkt geeft het je een magisch gevoel en weet je: dit is een bijzonder moment. Gedurende de Silent Walk staan we stil bij wat we hebben bereikt en zijn we dankbaar voor al het moois in ons leven.Volle maan is bij uitstek de perfecte gelegenheid om te vergeven en iets of iemand los te laten. 

Afnemende maan

De laatste fase is de Afnemende maan. Na de “doe-energie” van de eerdere fasen is het juist in deze fase belangrijk om naar binnen te keren, te ontspannen en op te laden. Gun jezelf de tijd en ruimte voor deze wandeling, zodat je later weer op het juiste moment kan stralen.

De cyclus van de maan wordt gezien als een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei en dan weer afbouwen en loslaten. Je zou de stand van de maan kunnen betrekken bij je timing en keuzes. 

Je hoeft heus niet naakt onder de volle maan te gaan dansen en weigeren het huis uit te gaan bij donkere maan. Maar misschien zul je de wind in je rug voelen als je nog even wacht tot nieuwe maan, bij de start van een nieuw project. En wanneer je een massage boekt tijdens afnemende maan zul je ultiem ontspannen zijn. Geef een feest tijdens volle maan en iedereen zal opdagen én een spetterende nacht beleven!

Tijdens de Mindful Silent Walk is de maan onze gids en maken we gebruik van haar krachtige energie. Zij steunt en ondersteunt je daarbij als een trouwe metgezel. De oefeningen die we doen pas ik op de stand van de maand aan en zijn een uitnodigingom deze bijzondere ervaring te beleven.

Locatie

De wandelingen duren een uur en worden in de prachtige natuur rondom Maarn gegeven. 

Data

  • 25 januari (Nieuwe maan) van 20.00u – 21.00u
  • 23 februari (Nieuwe maan) van 20.00u – 21.00u
  • 15 maart (Afnemende maan) van 20.00u – 21.00u

Neem gerust contact op voor vragen of om je aan te melden.

Kosten

Voor de Mindful Silent Walk vraag ik een vrijwillige bijdrage.

Ik heb twee goede doelen uitgekozen waar de opbrengsten naar toe gaan.

1. AAP geeft apen en andere exotische dieren weer een toekomst. Kijk op www.aap.nl wat deze fantastische mensen voor de dieren doen.

2. Ombir Foundation waar Mick Bröcker het zijn levensmissie heeft gemaakt om weeskinderen in Nepal te helpen. Op www.ombir.org kun je hierover meer lezen.

Be the change that you wish to see in the world.
~Mahatma Ghandi~