Mindful walk

Je kent het vast wel, een overvolle agenda, je rent van hot naar her en ondertussen staat je hoofd niet stil want er moet ook nog van alles geregeld worden. Je voelt vaak net te laat dat je beter iets niet had kunnen doen. En je hebt het gevoel continue “aan” te staan: dat je wordt geleefd. Het steeds maar doorjakkeren levert je behalve spanningsklachten en slaapproblemen niet veel op, dat weet je inmiddels.

Je hebt behoefte aan rust in je hoofd en rust in je lijf.

Op de zeldzame momenten dat je in de natuur bent, merk je hoe fijn het is om je volle hoofd leeg te lopen. Het bos te snuiven, de wind voelen en te luisteren naar het gekwetter van de vogels. Je geniet van in het hier en nu zijn.

Buiten zijn geeft zoveel nieuwe energie en laat je onmerkbaar vanuit de piekerstand zakken in je lichaam. 

Eigenlijk zou je vaker buiten willen zijn om te wandelen. Maar het blijft lastig om in je overvolle agenda ruimte te vinden. En ben je blij dat je ’s-avonds uitgeput op de bank kan ploffen. 

Maar wat als je weet dat het je juist structureel meer energie oplevert en minder stress? En dat je juist weer lekker in je vel voelt? Dat je kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert door ook eens tijd en aandacht aan jezelf te besteden? 

Hoe zou het voor je zijn als het niet om een “gewone” wandeling gaat, maar bewegen vanuit aandacht door een combinatie van yoga, mindfulness en ademhalingstechnieken?

In de Mindful Walk die ik je aanbied, neem ik je vijf weken mee op avontuur. In een groep van maximaal 8 personen gaan we de natuur in, zo’n anderhalf uur. 

Een wandeling waarin aandacht centraal staat bij alles wat je doet. Jouw ontdekkingstocht is dan begonnen. 

Door de oefeningen te doen, zul je meer rust en ruimte ervaren waardoor je aandacht kan geven aan alles wat zich aandient. Op die manier leer je jezelf (nog) beter kennen en met deze waardevolle informatie kun je beter voor jezelf zorgen. Een MUST in deze snelle wereld waarin je makkelijk opgeslokt wordt door de dingen waarvan je denkt dat ze “moeten”.

De kracht van Mindful Walk is dat het je geeft wat jij op dat moment nodig hebt.

Wandelen vertraagt en daardoor wordt je uitgenodigd meer in het hier en nu te zijn. Bewust en zonder oordeel. Nuchter en met beiden voeten op de grond. Je leert opnieuw te luisteren naar de signalen van je lichaam: waar liggen je grenzen ook alweer? Hoe kan je ze herkennen? Van je hoofd naar je hart zakken gaat als vanzelf en brengt zo meer rust in je lijf en in je leven. En de ademhalingstechnieken helpen je meer energie ervaren.

De cursus is zo opgezet dat hij geschikt is voor elke soort wandelaar. Van beginner tot gevorderd. Ieder met haar of zijn eigen verhaal.

Elke week begeleid ik je –al lopend- door een thema, dit zijn onder andere:

 • Kennismaking met Mindful Walk
 • Ademhalingstechnieken
 • Focus en concentratie
 • Loslaten en vertrouwen
 • Verrassing

Alles wat ik je aanreik tijdens deze cursus kun je integreren in je dagelijks leven. Na deze cursus heb je een schat aan mogelijkheden en technieken die je elke dag kunt toepassen. Je hebt geleerd de signalen van stress of onrust vroegtijdig te herkennen, zodat je op tijd pas op de plaats kunt doen. Dit geeft zoveel meer rust en ruimte in je leven.

Kom je mee in “beweging” naar meer rust en stilte in jezelf, daar waar je jouw eigen antwoorden zult vinden.

Tijdens de wandeling kun je van mij oprechte aandacht verwachten vanuit zachtheid en wederzijds respect en dat voel je.

De data voor de vijf-weekse Mindful Walk zijn:

 • Start op zondagochtend 19 januari (VOL)
 • Tijd: 9.00u tot 10.30u
 • Vervolgdata: 26 januari en 2, 9, en 16 februari
 • Start op zaterdagochtend 11 april NB: vervolgdata zijn op de zondag
 • Tijd: 9.00u tot 10.30u
 • Vervolgdata: 11, 19, 26 april en 24, 31 mei
 • Start op zaterdagavond 11 april NB: vevolgdata zijn op de zondag
 • Tijd: 19.30u tot 21.00u
 • Vervolgdata: 11, 19, 26 april en 24, 31 mei

De kosten

De kosten zijn €95,00 per persoon voor de hele cursus: 

5 opeenvolgende wekelijkse sessies van 1,5 uur.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Neem dan even contact met me op.